In de stedendriehoek Deventer, Zutphen en Lochem ligt het Achterhoekse plaatsje Laren. Het dorp, met ruim 4.000 inwoners, is heeft een levendig centrum met o.a. een bakker, slager, cafetaria, meerdere cafés en restaurants. Laren is omgeven met bosrijke, groene omgeving en verscheidene landhuizen. Dit maakt het bij uitstek een streek om te fietsen en te wandelen. Voor een dagje uit zijn er ook voldoende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan Museum MORE in Ruurlo en Gorssel, Museum STAAL in Almen of een tocht met de Berkelzomp over de Berkel. 

Benieuwd wat u kunt doen tijdens uw verblijf bij B&B 't Enderink? We geven graag tips!

 

In de omgeving wordt veel georganiseerd. Voor evenementen verwijzen we u naar de website van VVV Lochem. Uiteraard is het mogelijk om bij ons te overnachten als u de een van de evenementen bezoekt. Vraag naar de beschikbaarheid.

 

 

Meer weten over Laren? Lees erover op de lokale website van Laren (Gld).

Bezienswaardigheden in de omgeving

Huis Verwolde, Laren
Huis Verwolde

Huis Verwolde

Aan de rand van Laren ligt het Huis Verwolde. Het in 1775 gebouwde landhuis is omringd met een prachtige tuin, bijzondere bomen en een uitgestrekt bosgebied. De tuin en het bos is vrij toegankelijk. Het huis is te bezoeken met een gids. Ook worden er regelmatig activiteiten en excursies georganiseerd in en rond Huis Verwolde. Kijk voor meer informatie op de website: GLK Verwolde

 

Afstand van B&B 't Enderink: 7,2 km

De Dikke Boom

Huis Verwolde is een paradijs voor de bomenliefhebber. Naast het Bijzondere bomenpad (zie wandelroutes) is hier ook de dikste eik van Nederland te bewonderen. Deze zomereik heeft een omvang van 7,79 meter en wordt geschat op 450 tot 500 jaar oud. De imposante boom is relatief eenvoudig te vinden door de bordjes die naar de boom wijzen en ligt uiteraard aan de Dikke Boom wandelroute.

 

Meer informatie over deze oudheid leest u hier. 

Afstand van B&B 't Enderink: 7,2 km

 

 

Activiteiten

Musea

Museum More Gorssel
Museum More Gorssel

Museum More

De familie Melchers heeft Modern Realisme naar de Achterhoek gebracht. Met een eigen collectie van 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst en een voortdurend wisseltentoonstellingen is het museum voor breed publiek toegankelijk. Museum More wil de waardering voor Nederlandse topkunst bevorderen en doet dit op twee prachtige locaties: Kasteel Ruurlo en in het centrum van Gorssel. Bekijk de huidige tentoonstelling en openingstijden op de website van Museum More.

 

Afstand van B&B 't Enderink - Ruurlo: 18,8 km

Afstand van B&B 't Enderink - Gorssel: 12,7 km

Museum STAAL
Museum STAAL

Museum STAAL

In het centrum van Almen staat Museum STAAL: Een museum gewijd aan de dichter Staring en de Achterhoek. Het in 2018 geopende museum staat op de plek waar vroeger een mosterdmakerij stond. Het oude pand is terug gezien in een nieuw jasje, aangevuld met staal en glas. Naast de dichtwerken en het verleden van de dichter Staring, is er ook een wisselende tentoonstelling te zien, passend bij de werken van Staring. Bekijk op de website van het museum de actuele tentoonstellingen en praktische informatie. 

 

Afstand van B&B 't Enderink: 4,9 km

 

Theeschenkerij De Haarbroekse Vijvertuin
Theeschenkerij De Haarbroekse Vijvertuin

Theeschenkerij 'De Haarbroekse Vijvertuin'

Het is wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij een museum: oud-Hollandse spreuken. De Haarbroekse Vijvertuin is dan ook alles dan gewoon. Naast de theeschenkerij is er ook de spreukentuin. Rond twee grote vijvers staan verschillende voorwerpen, gemaakt van oud boerderijmateriaal. Merendeels van deze voorwerpen beelden een spreuk of gezegde uit. Ook is er mogelijkheid tot het doen van activiteiten. Neem hiervoor contact op met de theeschenkerij. Bekijk hun website hier.

Afstand van B&B 't Enderink: 1,7 km

Wandelroutes

Wandelroute Bijzondere bomenpad
Wandelen door de tuinen van Huis Verwolde

Bijzondere bomenpad

Van april t/m oktober zijn de tuinen van Huis Verwolde vrij toegankelijk om te bezoeken. Geldersch Landschap en Kastelen heeft een wandelroute uitgezet door deze mooie tuinen. De route leidt langs bijzondere bomen met elk hun eigen verhaal. Zo passeert u bijvoorbeeld de Himalayaden en jonge (kust)mammoetbomen. Deze wandeling duurt ongeveer 40 minuten. Door (onverharde) paden is de wandeling minder geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

 

Download de route hier.

Afstand van B&B 't Enderink: 7,2 km